Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
wano Newbie
|
Написане: п'ятниця, 21 липня, 2006 12:36 Тема повідомлення: може комусь допоможе CMOS cheksum bad |
|
|
MB ASRock AM2NF4G-SATA2
CMOS cheksum bad.
Коли завантажиться система то працює нормально, стабільно. При включенні системи видає CMOS cheksum bad. Заходжу в біос чи F1 - Load default – завантажується віндовз. Вимикаю комп’ютер. Вмикаю – не вмикається, або вмикається, але зображення на монітор не поступає. Вимикаю штепсель з системного блоку. Вмикаю. Запускається нормально, але. CMOS cheksum bad. Спрорбував все – від заміни блока живлення до перепрошивки біоса. Результат одинаковий. Звязався з гарантійним відділом порадили зробити те ж саме що робив до того. Повернув по гарантії. Замовив другу такуж саму. І тіж самі проблеми. Ну, двічі в одну воронку снаряд не влучає (хоча може бути й таке, але вірогідність дуже мала). І почалось все спочатку. Подавав запити на форуми. Але в кінці-кінців сам знайшов причину.
Ось цитую щоб ще раз не писати: "Нашёл причину, вернее несколько, может кому пригодится. Во первых поменял корпус вместе с блоком питания (до этого блоки питания уже менял - не помаогало). Во всех корпусах БП 300В. Во-вторых поставил шлейф HDD родной (привод ДВД подключен стандартным шлейфом (в комплекте только один шлейф)) Асроковский. (Заметил - у него одна дорожка (с той стороны где в материнку включается) 2-3 мм вырезанаю Посчитал что брак и заменил шлейф на фирмовый Асусовский). Хотя перед этим вырубал все устройства, не помогало. Кроме матери памяти и проца (видео встроено). Но точно не помнь вынимал ли шлейф из матери или из привода. Да до этого менял батарейку. Ставил несколько в том числе с рабочего компа. Перепрошивал, и т. д. и т. п. Не помогло. Что точно помогло не знаю и разбираться нет желания". _________________ вано |
|
Догори |
|
|
dssystem Newbie
|
Написане: вівторок, 03 жовтня, 2006 00:06 Тема повідомлення: |
|
|
така бага бувае коли проц несправний або погано вставлений в соцкет _________________ А Ваш HDD ще не поламався??? |
|
Догори |
|
|
oostryj Newbie
|
Написане: субота, 28 жовтня, 2006 16:36 Тема повідомлення: |
|
|
У мене такаж бадяга з такоюж MB ASRock все перепробував крім перешивки біоса й нічого не допомогає. |
|
Догори |
|
|
wano Newbie
|
Написане: четвер, 09 листопада, 2006 23:00 Тема повідомлення: |
|
|
[quote="dssystem"]така бага бувае коли проц несправний або погано вставлений в соцкет[/quote
проц не знімав і не брав навіть до рук. Переклав всю материнку з усім що на ній було в інший корпус. _________________ вано |
|
Догори |
|
|
oostryj Newbie
|
Написане: понеділок, 13 листопада, 2006 11:25 Тема повідомлення: |
|
|
Проц, я думю, ніпричому я міняв його. Допомогла заміна БЖ Кодеген на іншу фірм. Хоча сервіс це замовчує. |
|
Догори |
|
|
|